Szczupak z grilla
24
lis
Ryba z grilla to bardzo pyszne danie. Najczęściej wybierany łosoś, którego można spotkać w każdej restauracji. Niestety większość łososi jest hodowlanych (karmionych paszą z wielką ilością antybiotyków). Taka ryba nie da nam takiego smaku ja ta złowiona przez wędkarza w naszych wodach. Ryba taka jest bardzo świeża i zdrowa dla naszego organizmu. Dlatego polecamy sięgać po gatunki ryb słodkowodnych. Cześć osób powie, że szczupak nie nadają się na grilla ponieważ są za suche po grillowaniu. To jest częsty mit opowiadany w środowisku wędkarskim. Każdy kucharz to potwierdzi, że szczupaka trzeba odpowiednio przygotować aby nie był suchy i nie smaczny co prezentujemy poniżej:
Podawać z pieczywem i sałatką warzywną co dopełni smak tej potrawie. Dzięki takiej konfiguracji mamy udany przepis na obiad czy grilla rodzinnego lub ze znajomymi.
Przepis z naszego forum Amatorskie Wędkowanie dodany przez użytkownika Anika